2020. feb 14.

Diagnosztizált gluténmentes és diabetikus? Fedezze fel néhány élet tippet itt!

írta: Online marketing 101
Diagnosztizált gluténmentes és diabetikus? Fedezze fel néhány élet tippet itt!

Diagnosztizált gluténmentes és diabetikus? Fedezze fel néhány élet tippet itt!

 

A diabéteszes neuropathia egy krónikus állapot, amely néha kíséri a gluténmentes és diabetikus mellitus-t. Hosszú távú magas vércukorszint okozta, ez általában egy szövődmény, amely a lábakat és a lábakat érinti. Idővel az idegek megsérülnek, és nem továbbítanak szenzációs üzeneteket az agyhoz. Az érzékelés elvesztése a lábak sérüléseinek észrevétlenségét okozhatja, fekélyekhez vezethet.

A cukorbetegeknek javasoljuk, hogy növeljék a fahéjbevitelüket, mivel a tudományos kutatások kimutatták, hogy a vércukorszint elkerülje az étkezés közbeni szivárgást. Szeretem hozzá zabliszthez vagy gabonafélékhez, és banánmuffinokat sütök legalább egy evőkanál cukorral, így tudom, hogy megkapom az ajánlott napi adagot.

A cukorbetegeknek növelniük kell az étrendben a rostmennyiséget, hogy elősegítsék a fogyást, és rendszeresen tartsák. Azt is kimutatták, hogy a rost nem növeli a vércukorszint étkezés után, tehát anélkül tölthet be anélkül, hogy cukorcsap lenne. Számos olyan gyümölcs- és zöldségfélében vannak magas rosttartalmak, ezért próbáld bevonni őket a rendszeres étkezésbe.

A testmozgás kulcsfontosságú életmód-szokás a cukorbetegek számára. A lehető legnagyobb mértékben mozognia kell ahhoz, hogy ésszerű szinten tartsa a testét, és a szervei tip-top alakban legyenek. Próbáljon megmenni egy hosszú sétára vacsora után, vagy lépjen fel a lépcsőn a munkahelyen, a lift helyett.

Ha gluténmentes és diabetikus van, beszéljen a biztosítóval és az egészségügyi szolgáltatóval, hogy kiderüljön, lehet-e az inzulinpumpa hasznos és megfizethető dolog az Ön számára. Noha drága és nehezebb karbantartani, stabilitottabb inzulinszintet biztosíthat a testének, ami egyes betegek számára hasznos lehet.

Munka közben próbáljon bemenni a lehető legtöbb testmozgásba, hogy ellenőrizze a gluténmentes és diabetikus állapotát. Vigye a lépcsőket a következő emeletre a mosdó használatához, vagy szünet közben menjen sétára a kabinok körül. Még egy vas palackot is pumpálhat egy üveg vízzel, amikor telefonon tartózkodik!

A diabéteszes lábak inkább hajlamosak a fertőzésre, mint az átlagember, ezért zuhanyozás közben ellenőrizze, hogy vannak-e vágások vagy véraláfutás. A gluténmentesítés és a diabetikus egyik első tünete volt a lábam tetején lévő vörös folt, amely vérnyomásproblémákat jelez, de nem vettem észre, mivel mindig zoknit viseltem, és a fürdőszobában nem volt a poharam. . Ha már van gluténmentes és diabetikus, figyeljen szemmel ezekre a tootsiesokra.

Nem szabad újra felhasználni a lancettákat a vércukorszintjén vagy a fecskendőknél, amikor önnek inzulint ad be. Mindaddig, amíg nem osztja meg, akkor semmi esetre sem áll fenn valódi veszély az újrafelhasználás, ezért cserélje ki őket, amikor fájni kezdenek, vagy legalább havonta egyszer.

Ha cukorbeteg, és zsibbadást, bizsergést, fájdalmat vagy égési sérülést észlel a lábán vagy a lábánál, azonnal értesítse orvosát orvosáról. A diabéteszes neuropathia elkerülhető, ha a vércukorszintjét ellenőrzés alatt tartják. A cukorbetegek számára fontos, hogy jól kezeljék a lábát. A körmöket rendszeresen le kell vágni, a bőrt nedvesíteni kell, a cipőnek kényelmesnek és megfelelőnek kell lennie.

Szólj hozzá

Diagnosztizált gluténmentes és diabetikus? Fedezze fel néhány élet tippet itt!