2017. júl 09.

Ingatlanfotózás, lakás fotózás BP

írta: Online marketing 101
Ingatlanfotózás, lakás fotózás BP

Ingatlan fotózás ingatlan fotós ajánlással

Sok ingatlanos ajánlja, hogy itt az ideje végre profi képeket készíteni lakás eladáskor. Mivel ez adja az első benyomást az ingatlanról, meghozza a kedvet az érdeklődéshez, mint egy jó bor az evéshez. Ebben a pillanatban nem szeretnék belemenni a pszichológiai folyamatokba, hogy milyen dolgok játszódhatnak le a képek végig kattintása után a kíváncsiskodókban, de a jó kép alapfeltétel. Ebben a blogban olvashatsz pár hasznos tanácsot, hogy milyen képeket tölts fel. És a végén érezheted, hogy az igazán jó ingatlan fotózáshoz egy profi lakás fotós kell.

1. Érdemes rengeteg képet készíteni?
A mai digitális fényképezőgépekkel tényleg nem bonyolult és költséges rengeteg képet készíteni. Ez a merítés miatt fontos, hogy a végén lehessen miből mazsolázni. Az összes lakótér fotózása alapkövetelmény. Néhány kép a kertről, vagy egy panoráma fotó az erkélyről csak vonzóbbá teszi az ingatlanhirdetést. Ezt egy profi fotós alapból tudja.

Azt is, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos.

 

ingatlan fotózás, lakásfotózás BP

2. A tisztaság és rend látszódjon a fotókon

Amikor egy szuper lakást keresel és éppen megtalálnád álmaid otthonát, azonban a képeken mindenhonnan lógó szennyest, mosatlan edényeket meg kacatos nappalit látsz te mit gondolsz? Semmibe sem kerül rendet rakni, eltenni a személyes apróságokat az útból. A rendes, takaros házban tisztaságban jobban kijön a lakásban rejlő fantázia. A vevőknek könnyebb elképzelni a saját életét a falak között. Ezt egy profi fotós maga is megcsinálja.


3. A digitális technológia a lakásfotózásban

Mai technológia lehetővé teszi, hogy bárkinek legyen egy jó kamerája, amivel gyorsan lehet képeket készíteni. Ingatlan értékesítésnél viszont a képek minősége nagyon fontos. Lehetőleg ne tegyünk fel pixeles, homályos, elmosódott fotót a hirdetésben, mert abból semmi jó nem sül ki. Figyelni kell a minőségre és az utómunkálatokra. Egy profi lakás fotós alapból ismeri a photoshopot és az utómunkálatok a specialitásai közé tartoznak.

4. És legyen Világosság!

Az ingatlan fotózás lehetőleg egy olyan időpontban történjen, amikor is bőven van fény a lakásunkban. Este lámpa mellett készült fotók sosem lesznek elégjók, és le is buktathatják az ingatlant, hogy nem is érdemes azt nappal megnézni... Általában ezek nem olyan vonzóak, mint egy napsütéses élettel teli kép. Amatőr módon vakut ne használjatok, mert a képminőség is csak romlik tőle. Egy profi ingatlan fotós erre is nagyon tud vigyázni.

5.A jó szög megtalálása

Az a legjobb, ha különböző szögből fotózzuk a teret. Ezzel a megoldással igazán érzékeltetni lehet, hogy a nappali hatalmas, a konyha is világos és nagy. Nem szabad használni a közeli zoomokat, törekedni érdemes rá, hogy a bútorok egészben látszódjanak minden lakás fotózás során. Ez által könnyebb lesz képről érzékelni, hogy mégis milyen a térelosztása az ingatlannak.

6. Nem fontosak az apró részletek

Akármennyire is azt akarjuk, hogy minden látszódjon a képen az a vevőnek minden bizonnyal nem lesz fontos, nem lakberendezési magazint néz éppen. A szép virágot a nappaliban nem kell külön lefotózni. A mellékhelyiségeket is felesleges közelről feltenni a hirdetés képei közé. A túl sok részletek nem segítenek első körben, csak foglalják a helyet, teret és a nézelődő döntéshozatalát. Ha majd egyszer valakit tényleg érdekel a lakás, akkor elmegy és megnézi, hogy milyen az ajtók kilincse. Soha nem tudhatjuk, hogy ami nekünk fontos vagy tetsző lehet egy otthonban, másnak lehet, riasztó lesz.

7. Állatok mellőzése

A lakásfotózás során az ingatlan a lényeg. Nagyban rontja az esélyeket, ha indokolatlan képekkel mutatjuk meg a fürdőszobát, vagy éppen a nappalit. Nem jó, ha egész állatkert kucorog az erkélyen. Ez nagyon édesnek tűnik persze, de pont az ilyen képek nem valók egy lakáshirdetésbe. Ez az a hiba amit egy profi ingatlan fotós soha nem követne el.

8. Trükközés

Természetesen ott van a Cindy Crawford effektus, hogy a photoshop egy 50 éves nőt is képes 20 -nak feltüntetni. Ez nem kerül sokba és nem kell hatalmas költségekbe vernünk sem magunkat. Ennél viszont a megtekintéskor borul a bili, amikor a vevő olyan elvárásokkal jön, amely végül soha nem tud teljesülni. Erre egy profi ingatlanfotós mindig odafigyel, megmutatja az ingatlan legelőnyösebb „arcát”, de sohasem hazudik a képekkel.

 

Kiemelt Partner oldalak:

 

Csótányirtás, ágyi poloska irtás

ágyi poloska irtás és csótányirtás csótányirtás, ágyi poloska irtás

Chiptuning videó, keresőmarketing

keresőmarketing

chiptuning

További partnerek:

Pályázatírás Budapesten Blog

pályázatírás

Kárpittisztítás és szőnyegtisztítás Blog

Szőnyeg és kárpittisztítás Budapest

gázszerelés és fűtésszerelés Budapest

Gázszerelés Budapest

 

Szólj hozzá

pályázatírás szőnyegtisztítás kárpittisztítás ingatlan fotózás gázszerelés budapest